De muren verven met krijtverf of betonlook muurverf, het is misschien niet meteen wat je in gedachten had als je nadacht over de muren een nieuw kleurtje geven. Toch zijn het twee verfsoorten die steeds populairder worden en die je meer en meer terugziet in de huiskamers. Waarom zijn deze verfsoorten nu zo populair? En bovendien, welke soort verf kies jij voor het schilderen van jouw muren?
Voordelen van krijtverf
Een van de vele voordelen van krijtverf is dat je ze zowel kan gebruiken voor op de muren als op meubels. Het heeft een mat effect waardoor het zorgt voor een fijne en gezellige uitstraling. Krijtverf wordt wordt gemaakt met lijm als bindmiddel waardoor de verf heel goed dekt. De muren kunnen hierdoor wel goed blijven ademen, waardoor je minder kans zal hebben op vochtproblemen. Bovendien is het een soort verf die gemakkelijk te reinigen is en ook heel gemakkelijk aan te brengen is. En dat is toch ook een belangrijk punt als je wil gaan schilderen.
Betonlook muurverf
Naast krijtverf is er nog een andere populaire soort verf tegenwoordig en dat is betonlook muurverf. Dit is een soort verf waardoor het lijkt alsof je een muur van beton in huis hebt, terwijl er gewoon een laagje muurverf met een betonlook over is geschilderd. De verf is op iedere ondergrond aan te brengen en is kant en klaar voor een leuke, industriële look. De mogelijkheden met dit soort verf zijn eindeloos, je kan ze ook gebruiken op meubels en plafonds. Ideaal dus wanneer je jezelf eens helemaal wil laten gaan. De betonlook muurverf schildert bovendien heel erg gemakkelijk weg!
Nadelen van deze verfsoorten
Wanneer je maar moeilijk kan kiezen tussen deze verfsoorten, is het misschien tijd om ook eens de nadelen op een rijtje te zetten. Het zijn er maar een paar, maar misschien maakt het de keuze voor jou gemakkelijker. Krijtverf en betonlook muurverf zijn beide aan de dure kant. Bij krijtverf heb je het risico dat vloeistoffen, vetten en stof vrij gemakkelijk door de verf geabsorbeerd zullen worden. Een nadeel aan betonlook muurverf is dan weer dat je uiteraard wel een klein verschil zal zien met een echte betonnen muur.